ADT


GHIDUL informativ cu RESURSE TINERET de Tineri pentru Tine (ri)

vineri, 14 iunie 2013

OPORTUNITATI DE DEZVOLTARE PERSONALA ACTIVITATI EDUCATIONALE I.T. -E.C.D.L.
ECDL Complet - ECDL Permisul European de Conducere al Calculatorului

Cel mai important certificat ECDL, Permisul ECDL Complet indică faptul că deţinătorul a trecut un test teoretic care evaluează conceptele de bază ale Tehnologiei Informaţiei şi şase teste practice care evaluează competenţa de bază a deţinătorului în utilizarea unui computer personal şi în folosirea unor aplicaţii ale calculatorului întălnite în activităţile curente. Permisul ECDL nu este dependent de o platformă de aplicaţii sau de un anumit producător.  În afara Europei, programul ECDL este cunoscut drept ICDL - International Computer Driving Licence.

Descrierea si scopul cursului: Incepand cu data de 01.02.2012, ASOCIATIA REGIONALA PENTRU DEZVOLTARE DURABILA este "Centru de testare ECDL acreditat" (European Computer Driving Licence - Permisul European de Conducere a Computerului), fiind astfel printre Putinele centre acreditate din tara..
ECDL (European Computer Driving Licence) este un permis unic, recunoscut pe plan international, care atesta insusirea cunostintelor si a deprinderilor de baza in utilizarea calculatoarelor si a celor mai raspandite programe din pachetul Microsoft Office. 
Permisul ECDL atesta faptul ca detinatorul lui poseda cunoștințe de baza despre Tehnologia Informatiei si poate folosi un calculator personal si aplicatii de calcul uzuale la un nivel performant. Posesorilor permiselor ECDL le sunt recunoscute competentele in utilizarea calculatorului in intreaga Europa, indiferent de tara in care a fost emis permisul.

Programa ECDL/ICDL are sapte module, pentru ECDL Standard:
• M1- Conceptele de baza ale Tehnologiei Informatiei; • M2- Utilizarea calculatoarelor personale si organizarea fisierelor; • M3- Procesarea textelor; • M4- Calculul tabelar; • M5- Bazele de date; • M6- Prezentarile electronice; • M7- Informația si Comunicarea
La cererea candidatilor, după promovarea a patru examene (corespunzatoare primelor trei module obligatorii- M2, M3, M7 si unul la alegere) se elibereaza si un „certificat ECDL Start“, care atesta absolvirea a patru module. ECDL Start este, de asemenea, acceptat de majoritatea angajatorilor europeni.
- E . C . D . L .  S t a r t ( - 4 module : Windows , Word , Internet , C . B . T . I. )
-ECDL Standard / Complet ( 7 module: Win., Word, Internet, CBTI, Excel, Power Point, Acces).


Adresabilitate: Cursul se adreseaza profesorilor, elevilor si studentilor care doresc sa aiba un certificat recunoscut pe plan international, care atesta insusirea cunostintelor si a deprinderilor de baza in utilizarea calculatoarelor si a celor mai raspandite programe din pachetul Microsoft Office.

Diploma si titlul obtinute:

ECDL (European Computer Driving Licence) este un permis unic, recunoscut pe plan international care poate fi: ECDL Standard la absolvirea tuturor celor 7 module sau ECDL Start care atesta absolvirea a patru module.RESURSE UTILE INTERNET & SOCIAL MEDIA     

Blog oficial ECDL  http://ecdlticleni.blogspot.ro/
-        Pagina web ECDL   www.facebook.com/ECDLARDD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu